فرهاد بهنیا، سخنگوی انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو در نشست اعضای هیأت مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو با اصحاب رسانه عنوان کرد: ایران در سال 90 با تولید بیش از یک میلیون و 690 هزار دستگاه خودرو، هجدهمین خودروساز جهان لقب گرفت که با این روند باید در سال 1400 به تولید حداقل سه میلیون دستگاه خودرو در سال میرسید اما با سیاستهای سرکوب قیمتی تیراژ به کمتر از 700 هزار دستگاه در سال 98 رسید.
به گزارش خبرنگار خبرخودرو ٬ وی با اعلام اینکه 40 هزار میلیارد تومان طی سال گذشته نصیب بخش دلالی کشور شده است، بیان کرد: این موضوع بیانگر سیاستهای غلط شورای رقابت است که باعث زیان صنعت خودرو در مقابل سود دلالان میشود.
سخنگوی انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرواز زیان انباشته بیش از 80 هزار میلیارد تومانی خودروسازان و بدهی بیش از 35 هزار میلیاردی آنها به قطعهسازان خبر داد و گفت: زیان دهی در صنعت خودرو حاصل سیاستگذاری غلط شورای رقابت است این در حالی است که این شورا توانی برای کاهش قیمت مواد اولیه داخلی که با نرخهای جهانی قیمتگذاری میشوند را ندارد.
بهنیا در ادامه با اشاره به مصرف میانگین 6.65 لیتری مازاد سوخت توسط خودروهای فرسوده و هدر رفت سالیانه بیش از 53 هزار میلیارد تومان از این طریق، عنوان کرد: در حال حاضر بیش از سه میلیون دستگاه خودروی فرسوده در کشور تردد میکنند و طبق پیشبینی های انجام شده تعداد آنها در سال 1404 به بیش از 8 میلیون دستگاه خودرو خواهد رسید که تا آن زمان حداقل 220 هزار میلیارد تومان بابت هزینههای مصرف سوخت مازاد، اتلاف ترافیکی، تخریب محیط زیست و ... از جیب مردم پرداخت می شود.
سخنگوی انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرودر پایان با ارائه پیشنهادی مطرح کرد: اگر دولت بابت واردات هر دستگاه خودرو بین 8 تا 10 گواهی اسقاط خودرو صادر کند و بخشی از خودروهای تولیدی خودروسازان داخلی را به اسقاط خودروهای فرسوده تخصیص دهد می تواند به احیای 220 مرکز اسقاط خودرو که اکنون تعطیل شده اند،کمک کند.