این در حالی است که تا پیش از این شرکت آرین موتور نماینده رسمی و قانونی این شرکت خودروساز ژاپنی در ایران، خود را برای راه اندازی خطوط تولید آماده می کرد و این احتمال می رفت که خودرو لنسر جزو اولین کاندیداهای تولید در ایران باشد.
آن طور که پیدا بود شرکت آرین موتور حتی تلاش های گسترده ای را برای اخذ مجوزها لازم جهت تولید خودروهای میتسوبیشی در ایران انجام داد، اما درست از زمانی که سیاست های دولت در قبال واردات خودرو با تغییر 180درجه ای روبرو شد، این برنامه نیز در محاق رفت و التهاب بازار خودروهای وارداتی در کنار حاشیه هایی که برای این بخش ایجاد شد تمام روند ها را تغییر داد.
اما نکته قابل توجه اینجا بود که شرکت میتسوبیشی در طول سالهای گذشته به صورت مستقیم و با اعتماد کامل همکاری خود را با نماینده رسمی در ایران دنبال می کرد و همین امر زمینه ساز تعاملات گسترده بین دو طرف شده بود. از همین رو بود که زمینه های اعتماد برای سرمایه گذاری میتسوبیشی در ایران فراهم شد.
اگرچه در شرایط فعلی و متاثر از سیاست های دولت و همچنین فشارهای ناشی از تحریم ها، هم برنامه واردات این خودروها و هم برنامه های تولیدی خودروسازان خارجی در ایران با تغییراتی همراه شده، اما این امر باعث نشده تا شرکت میتسوبیشی نماینده موفق خود در ایران را رها کند. از همین رو خودروساز ژاپنی این بار تلاش کرده است تا با همکاری شریک ایرانی خود خط تولید خودروهای میتسوبیشی را در کشور ترکیه راه اندازی کند تا از این طریق بتواند سیاست توسعه بازار خود در منطقه خاورمیانه را دنبال کند.
با این وجود به نظر می رسد یک فرصت بزرگ برای صنعت خودرو ایران از دست رفته است و درست در زمانی که بخش خصوصی می توانست برای توسعه صنعت خودرو ایران نقش آفرینی کند، این فرصت طلایی تقدیم کشور همسایه شد.
تردیدی نیست که این رویکرد نشان از هوشمندی ترک ها در زمینه توسعه صنعت خودرو دارد. اگرچه مسوولان این کشور به درستی قائل به موضوعاتی از قبیل تولید ملی خودرو نیستند، اما با سیاست گذاری در زمینه مونتاژ محصولات خودروسازان بزرگ جهان توانسته اند در کنار کشورهایی همچون ژاپن و آلمان به عنوان بزرگترین صادرکنندگان خودرو در جهان شناخته شوند. به گونه ای که ژاپن با سهم 21 درصدی، ترکیه با سهم 18.9 درصدی و آلمان با سهم 17 درصدی رتبه های نخست این فهرست را به خود اختصاص داده اند.
در عین حال ترکیه طی 30 سال اخیر توانسته است خود را به عنوان یکی از قطب های تولید و مهندسی خودرو مطرح کند و از سوی دیگر با ایجاد یک زنجیره ارزش توانمند در کلاس جهانی صنعت خودرو و با متوسط نرخ صادرات 75 درصدی در رده چهاردهمین کشور خودروساز جهان قرار گیرد.
انتهای پیام/