با وجود تکمیل مبلغ ثبت نام هنوز خودروسازان از تحویل خودرو خودداری میکنند و تا خودرو به بازار عرضه نشود و فروش کوتاه مدت توسط خودروسازان صورت نگیرد نباید انتظارداشت که التهاب و آشفتگی بازار کاسته شود.
موتمنی در ادامه افزود: آن زمانی که عرضه خودرو توسط خودروسازان صورت گیرد میتوانیم شاهد تعادل در بازار و کاهش قیمت خودرو باشیم، و اگر همچنان عرضه محدود از سوی خودروسازان ادامه داشته باشد آن هم در شرایط افزایش نرخ ارز نمیتوان انتظار بهتری نسبت به شرایط فعلی داشت.
وی در پایان بیان داشت: به دلیل افزایش قیمت ها خرید و فروش در بازار انجام نمیگیرد و رکود کامل در بازار خودرو به وجود آمده و در این شرایط نیز خودروسازان از عرضه بیشتر خودرو برای ثبات در قیمت و بازار خودداری میکنند. در واقع بازار خودرو دچار شرایط رکود تورمی شده است و می توان گفت که در چنین اوضاعی علیرغم کمبود مشتری، مالکین نیز تمایلی به فروش خودرو ندارند و انتظار افزایش قیمت را می کشند.
رسیدن اخبار گوناگون مبنی بر افزایش قیمت تمام شده خودروها، کاهش تولید، افزایش قیمت ارز تحویلی به خودروسازان و موارد دیگر از این دست نیز بر جو روانی بازار دامن می زند و متاسفانه هیچ چشم اندازی برای رفع این موانع و بازگشت به شرایط قبلی قابل تصور نیست.
مشخص نیست که این شرایط تا چه زمانی می تواند ادامه پیدا کند، اما آنچه واضح است اینکه با سررسید مهلت قرارداد بین قطعه سازان و خودروسازان و عدم انطباق مبلغ قراردادهای جدید با نرخ ارز، احتمال کاهش بیش از پیش ظرفیت تولید خودروسازان کشور وجود دارد. دبیر انجمن قطعه سازان از احتمالش کاهش 80 درصدی ظرفیت تولید در صورت ادامه یافتن وضعیت فعلی خبر می دهد، اما آنچه عجیب تر به نظر می رسد اینکه در صورت بروز شوک های اقتصادی بیشتر در اثر تحریم های سنگین بین المللی، احتمال توقف کامل خطوط تولید قطعه سازان و خودروسازان نیز چندان دور از ذهن به نظر نمی رسد.